Nieuws
886017
Nieuws

Minister Schippers:

'Maak elke dag je keuken schoon!'

Als het aan minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ligt, maken we elke dag onze keukens schoon. Ook dienen we elke dag een schone vaatdoek uit de kast te pakken en moeten we onze handen wassen voordat we het vlees snijden.

Haar ministerie start vandaag in samenwerking met het Voedingscentrum een campagne om mensen op bacteriën en schimmels in de keuken te wijzen.

Dagelijks lopen 2000 Nederlanders een voedselvergiftiging op. Volgens Schippers komt dat bijvoorbeeld doordat mensen niet elke dag een schoon vaatdoekje pakken of met ongewassen handen het vlees klaarmaken.

 

---

Tips voor een schone koelkast

---

Hygiëne

'Weggezakte kennis over hygiëne in de keuken' moet volgens haar weer naar boven gehaald worden.

In de campagne worden onder andere tips gegeven over het snijden van vlees op een aparte snijplank, het verschonen van het vaatdoekje en het apart houden van rauw en gaar eten.

De minister vindt het haar verantwoordelijkheid dat de voedselkwaliteit in Nederland zo goed mogelijk is. "Dat betekent dus ook iets voor degene die het voedsel koopt en klaarmaakt," zegt de minister. Daar niet hygiënisch mee omgaan, leidt volgens haar tot onnodige zieken.

---Speedcleaning voor de keuken---

 

Praat mee!

Wat vinden jullie: is dit een goed initiatief van de minister of gaat het hier om betutteling? Is het aan Schippers om ons te vertellen hoe vaak we onze keuken schoon moeten maken of gaat dit te ver, en bepaal je zelf wel hoe en wanneer jij je keuken schoonmaakt? 

Laat hieronder je reactie achter!