Nieuws/Binnenland
886034
Binnenland

Winterkansen stijgen

De kans op winterweer neemt na het komende weekeinde vermoedelijk sterk toe. Opbouwende hogedruk boven Rusland kan dan borg gaan staan voor een oostelijke stroming waarmee winterkou onze kant opkomt. Het kan dan mogelijk tot de eerste vorst van enige betekenis komen.

Het winterse hogedrukgebied bouwt zich de eerstkomende dagen sterk op. Daardoor kan koudere lucht verder westwaarts gaan uitstromen. Polen en het oosten van Duitsland gaan daar later deze week al meer van merken met dalende temperaturen en lichte vorst. Ook kan er op de hogere toppen van het middelgebergte wat sneeuw vallen.

Bij ons is het eerst vrij rustig en vooral bewolkt weer. Vooral dinsdag kan er nog wat regen vallen. De wind waait al uit het oosten en zal de gehele week uit die hoek komen. Fronten van de oceaan worden door opdringende koudere lucht verder op afstand gehouden.

Omdat de termijn nog ver weg is, is een definitieve inval van de vorst nog volstrekt onvoorspelbaar. De temperaturen gaan deze week eindelijk behoorlijk omlaag van 11 naar later 6 graden en in de nachten komt het kwik dichterbij nul. De echte kou lijkt te worden bewaard voor na het volgende weekeinde.