Nieuws/Binnenland
886041
Binnenland

SBS mag docu over moord volledig uitzenden

SBS mag een documentaire over het politiewerk in de moordzaak op het Amsterdamse echtpaar Henk Opentij (78) en Mary Run (73) volledig uitzenden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam zondag in een kort geding bepaald.

Advocaten van de twee mannen die afgelopen week in hoger beroep veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf van zeventien jaar voor de moord, hadden de uitzending tegen willen houden, omdat hun cliënten erin voorkomen. Er zijn in het programma onder meer politieverhoren te zien. SBS zei er alles aan te hebben gedaan om te zorgen dat het tweetal onherkenbaar is.

SBS-programma Hart van Nederland, die documentaire zondagavond wil uitzenden, haalt de rechter aan die zou hebben bepaald dat de inbreuk in de privacy van het duo niet dusdanig is dat de uitzending gewijzigd of afgelast moet worden. Ook de andere bezwaren van de advocaten zijn afgewezen.

„Wij zijn heel blij met de uitspraak en de uitzending gaat vanavond gewoon door”, aldus een woordvoerster van SBS. „De rechter oordeelde dat wij geen onrechtmatige inbreuk op de privacy van de veroordeelden hebben gemaakt.”