Nieuws/Binnenland
886042
Binnenland

Nieuwe beelden vlak na crash MH17

Er zijn nieuwe amateurbeelden opgedoken die luttele minuten na het neerhalen van vlucht MH17 zijn gemaakt. Op de video is te zien hoe inwoners van het dorpje Hrabove in Donetsk in paniek hun huizen uitkomen en richting de rampplek rennen. Ze gaan er in eerste instantie vanuit dat het om een Oekraïens vliegtuig gaat.

De video is zondag vrijgegeven door persbureau AP. Niet eerder kwamen er beelden in de openbaarheid die zo snel na de ramp werden gemaakt. goed te zien is hoe dicht het passagierstoestel neerkwam bij de huizen van lokale bewoners. ,,Waar is de piloot'", vraagt een van hen bezorgd bij het aanschouwen van de brandende wrakstukken. Een ander vraagt zich af of er niet meerdere vliegtuigen tegelijk zijn neergehaald, zo groot is de ravage.

AP komt met de beelden op de dag dat op de rampplek wederom stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen zijn gevonden. Ook zijn de eerste wrakstukken van het toestel geborgen. Dat meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie zondag.

De stoffelijke resten en de persoonlijke bezittingen worden voor een forensische check naar Charkov gebracht. Wanneer ze naar Nederland worden overgebracht, is nog niet bekend.