Nieuws
886049
Nieuws

Film over leven Aaliyah zwaar onder vuur

De film Aaliyah: Princess of R&B, over het leven van de overleden zangeres, is door beroemde collega's flink onder vuur genomen.

De film werd gisteren in Amerika op tv uitgezonden en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Goede vriend en producer Timbaland ging op zijn Instagram-account helemaal los over de, in zijn ogen, slechte film.

Hij plaatste verschillende videoboodschappen, maar ook verschillende foto's met grappen over de film. Collega's en fans van de in 2001 verongelukte Aaliyah sloten zich bij hem aan.

De kritiek komt na een oproep van Alexandra Shipp, die in de film de rol van Aaliyah speelt, om tijdens het kijken in gedachten te houden 'dat ze een mens is, met gevoelens en dromen."

Het rommelt al vanaf het begin rondom de rolprent. In eerste instantie was actrice Zendaya Coleman gecast voor de hoofdrol, maar na bakken kritiek van fans van Aaliyah wilde ze de taak niet meer op zich nemen.

Ook is er veel kritiek op de keuze voor de vertolkers van producers en vrienden Missy Elliot en Timbaland. Die acteurs zouden voor geen meter lijken op de echte personen.