Nieuws
886109
Nieuws

Meer woningen verkocht in oktober

De woningverkopen blijven aantrekken. In oktober zijn 44,6 procent meer huizen verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster maandag publiceerde.

De stijging is terug te zien bij alle woningtypen. Vooral vrijstaande huizen verwisselden vaker van eigenaar. Bij twee-onder-een-kapwoningen is de toename het minst groot.

In totaal kregen afgelopen maand 14.353 huizen een nieuwe eigenaar. Vergeleken met september komt dat neer op een stijging van 10,8 procent.

Ook meer geveild

Ook het aantal gedwongen huizenverkopen steeg in oktober. Er hadden 216 executieveilingen plaats. Dat waren er 9,6 procent meer dan jaar geleden.

Het Kadaster registreerde vorige maand verder 20.179 nieuwe hypotheken, op jaarbasis een toename van bijna 35 procent.

 

{"dataSourceUrl":"//docs.google.com/spreadsheet/tq?key=0ApB2C2uUFlHIdERtM1RPZmN6ZGw4c0FJTnVGMmxxQ0E&transpose=0&headers=1&range=A1%3AB109&gid=0&pub=1","options":{"titleTextStyle":{"bold":true,"color":"#000","fontSize":16},"curveType":"function","animation":{"duration":500},"width":540,"lineWidth":2,"hAxis":{"useFormatFromData":true,"title":"","minValue":null,"viewWindowMode":null,"viewWindow":null,"maxValue":null},"vAxes":[{"useFormatFromData":true,"title":"Verkochte woningen","minValue":null,"viewWindow":{"max":null,"min":null},"maxValue":null},{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"max":null,"min":null},"maxValue":null}],"booleanRole":"certainty","title":"Meer woningen verkocht","height":371,"domainAxis":{"direction":-1},"legend":"top","focusTarget":"series","tooltip":{"trigger":"none"}},"state":{},"view":{},"isDefaultVisualization":false,"chartType":"LineChart","chartName":"Diagram 1"}  

Data: Kadaster, Grafiek: DFT Geld