Nieuws/Binnenland
886136
Binnenland

Vecht ze de tent uit!

Preview: Check-in, Knock-out

Ook in 2015 maken de nodige sterke nedergames hun opwachting, waaronder Check-in, Knock-out van het Hilversumse Lionade Games.

Check-in, Knock-out is gebaseerd op het oeroude principe van een overboekte hotelkamer. Maximaal vier spelers claimen recht op de kamer te hebben. Om te bepalen wie mag blijven, vechten ze het letterlijk met elkaar uit.

Het spel lijkt in de eerste instantie op de Nintendo-game Super smash bros. Het is namelijk niet de bedoeling om andere spelers knock-out te slaan, maar om ze het level uit te meppen. Niet door zelf te slaan, maar door elkaar met voorwerpen te bekogelen.

Het element dat Check-in, Knock-out echter zo uniek maakt, is dat deze voorwerpen delen van de arena zijn waarin je je bevindt. Hoe meer je oppakt en naar een tegenstander gooit, des te kleiner het oppervlak waar je nog kunt staan. In mijn speelsessies met de heren van Lionade kwam het meer dan eens voor dat ik in het heetst van de strijd een stukje van de vloer oppakte om er vervolgens achter te komen dat ik daardoor nergens meer kon staan! Uitschakeling was mijn lot.

Van strategisch belang is ook de karakterkeuze. Elk personage heeft namelijk zijn eigen sterke punt. Zo kan er één elk voorwerp in een bom veranderen, terwijl een ander een stukje kan zweven. Hoeveel personages er uiteindelijk in de game zullen zitten, is nog niet bekend. Lionade is tenslotte nog druk bezig met het spel.

Hetzelfde geldt voor de levels. Momenteel zijn er twee af, maar beide geven een goed idee hoezeer ze kunnen verschillen. Terwijl je op het balkon direct het risico loopt om van het scherm te worden gemept, dien je in de gymzaal eerst de muren te slopen. Het kan dus slim zijn om je personagekeuze te laten afhangen van welk level er wordt gekozen.

Hoewel de versie die speelde op het 'kantoor' (oftewel het studentenhuis van enkele makers) nog lang niet af was, kon ik al duidelijk zien dat deze game veel potentie heeft. Binnen een paar minuten zijn alle spelregels geleerd en vervolgens is het pure lol wat de klok slaat.

Check-in, Knock-out komt pas ergens in 2015 uit, maar geïnteresseerden kunnen het volgende week al spelen. Lionade staat op 21 en 22 november op het Let's Gro-evenement in Groningen. Hier wordt ook live aan de game gewerkt.