Nieuws/Binnenland
886151115
Binnenland

Boer die deur provinciehuis ramde heeft geen spijt

GRONINGEN - De boer die maandag met zijn trekker de deur van het provinciehuis in Groningen ramde, heeft geen spijt van zijn actie. „Als ik er nu weer zou staan, dan zou ik alleen wat langer wachten.”

Dat laat Sander van Adrichem, een boer uit Noordbroek, weten aan RTV Noord. „Het is gelopen zoals het is gelopen. We hebben meerdere keren een deadline gesteld en we laten niet met ons sollen.”

Nadat de deur geforceerd was, probeerden de boeren het provinciehuis binnen te dringen. Ze werden tegengehouden door de Mobiele Eenheid. Van Adrichem werd de volgende dag aangehouden door de politie. „Ik ben meegenomen voor verhoor en daarna ben ik netjes thuisgebracht. Nu is het afwachten wat de officier van justitie hier verder over bepaalt.”

Het herstellen van de toegebrachte schade aan het provinciehuis gaat 13.000 euro kosten. Woensdagavond werd er een crowdfundingsactie gestart om dat geld in te zamelen, maar dat is op zijn verzoek weer stopgezet. „Het is hartstikke lief en goed bedoeld, maar laten we eerst wachten.”