Nieuws/Binnenland
886820
Binnenland

Samsom relativeert ruzie over integratie

PvdA-leider Diederik Samsom ontkent dat er in zijn fractie sprake is van een groot conflict over integratie. Uitspraken van de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk zijn volgens hem te zwaar aangezet in de krant gekomen. De twee hebben volgens hem in een gesprek met het AD het woord „uitsluitingspolitiek” niet gebruikt toen ze het over het beleid van PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) hadden.

Samsom heeft inmiddels een gesprek met Kuzu en Öztürk gehad, bevestigde hij donderdag. Hij zal later nog verder met hen doorspreken. Maar volgens de PvdA-leider is er „niet zoveel aan de hand”.

In het AD stond woensdag dat de twee Kamerleden, beiden met een Turkse achtergrond, vinden dat Asscher zich te kritisch opstelt tegenover Turkse organisaties als Milli Görüs. Ze hebben dat Asscher ook in een gesprek laten weten.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch nam woensdag in een debat met Asscher scherp afstand van de „vreselijke” uitspraken van het tweetal. Ook Asscher liet doorschemeren er niet blij mee te zijn.