887573
Binnenland

Voedingscentrum wil goedkoop snoep weren

De betuttelingszucht van het Voedingscentrum heeft nu ook de (tank)stations bereikt. Het kenniscentrum is een massale campagne gestart tegen zogenaamd ongewenste verleidingen bij kassa's op stations. Daar zouden weerloze burgers tegen hun zin worden verleid om ongezonde producten te kopen tegen bodemprijzen.

'Opdringkassa's', noemt het Voedingscentrum de aanbiedingen die mensen bij menig kassa tijdens het afrekenen krijgen aangeboden. Volgens het centrum zijn mensen niet zelf in staat om die verleiding te weerstaan. We wíllen wel gezonder leven, maar het vlees is simpelweg te zwak. ,,Uit onderzoek blijkt dat mensen ongeveer tweehonderd voedselkeuzes per dag maken. We denken vaak dat we alle beslissingen bewust nemen. Maar we hebben simpelweg niet genoeg tijd en energie om alle beslissingen op basis van een rationele afweging te maken", zo schrijft het Voedingscentrum.

 Het kenniscentrum roept iedereen daarom op om via Facebook en Twitter foto’s van ongewenste voedselverleidingen onderweg en tijdens het winkelen in te sturen, voorzien van de hashtag 'verleidmeniet.'

Eerder liep het Voedingscentrum ook al te hoop tegen het Koningsontbijt, omdat daarbij hagelslag en pindakaas op het menu stonden. En ook de populaire super foods kunnen de goedkeuring van de zedenmeesters niet wegdragen.