Nieuws
887683
Nieuws

Quentin Tarantino stopt na tien films

Quentin Tarantino wil met tien films op zijn cv met pensioen. Dit zou betekenen dat de 'The Hateful Eight'-regisseur nog twee films te gaan heeft.

Quentin Tarantino gaat misschien wel met pensioen nadat hij zijn nieuwste filmproject, The Hateful Eight, heeft afgerond. Tijdens een Q&A over zijn western zei hij dat het goed voelt om tien films te maken en mensen achter te laten met het gevoel dat ze nog meer van hem willen zien, schrijft The Independent.

Op de vraag van castlid Samuel L. Jackson wat hij dan gaat doen, antwoordde de regisseur: "Toneelstukken en boeken schrijven. Ik vind niet dat je op het podium moet blijven totdat mensen je smeken om eraf te gaan. Het idee dat mensen meer van me willen, vind ik prettig."

Tien films op zijn cv, dat lijkt hem wel wat. "Dus dan heb ik er hierna nog twee te gaan. Het is niet in steen gebeiteld, maar dit is wel het plan. Als ik tot die tiende kom en de boel niet verpest, klinkt dat als een goede manier om mijn oude carrière te beëindigen."

Niet weigeren

Toch zegt de filmmaker ook dan geen nee tegen een mooi project. "Ik ga een goede film niet weigeren omdat ik heb gezegd dat ik niets meer zou maken."

De eerste film die Tarantino maakte, was Reservoir Dogs in 1992. De laatste film van zijn hand die in de bioscoop draaide, was Django Unchained. The Hateful Eight moet volgend jaar uitkomen.