Nieuws
887764
Nieuws

Ouderen trekken aan bel over koopkrachtdaling

Ouderen trekken massaal aan de bel over het gat in hun portemonnee. Zij gaan er in 2015 voor het vijfde achtereenvolgende jaar in koopkracht op achteruit in vergelijking met werkenden.

Ruim 40.000 personen hebben daarom een petitie van ouderenbond ANBO getekend, waarin de politiek wordt opgeroepen meer oog te hebben voor de financiële situatie van senioren. Zij hebben veel last van de versobering van de pensioenen en de bezuinigingen van het kabinet. Ouderen die veel zorg nodig hebben, worden extra hard getroffen.

Petitie

„Het is nogal wat: meer dan 40.000 senioren hebben de afgelopen twee weken onze petitie getekend. Zij vinden dat het kabinet geen oog heeft voor de stapeling van maatregelen en ook dat zij te hard in hun portemonnee worden getroffen. De ondertekenaars willen dat het kabinet de bezuinigingen evenredig verdeelt. Zij vinden dat het om draagkracht moet gaan en niet om leeftijd”, zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

De petitie wordt vanmiddag overhandigd aan een delegatie van de Tweede Kamer. Als de politiek niets doet, hebben ouderen de komende jaren onevenredig minder te besteden dan werkenden, waarschuwt Den Haan.