Nieuws/Binnenland
888143
Binnenland

Zo doen ze het bij Morgan

Eén van de meest authentieke automerken ter wereld geeft met een nieuwe video een kijkje in hun eigen keuken: Morgan. In een acht minuten durende video heeft het Engelse merk de meer dan drie weken durende productie in kaart gebracht.

Tijdreis

Soms lijkt het wel alsof je naar een filmpje kijkt van een auto uit het begin van de vorige eeuw. De auto wordt namelijk nog geheel met de hand gemaakt, heeft een houten body die later met aluminium wordt bekleed en de monteur rolt de auto van de werkplaats al steppend naar de spuitcabines: het gebeurt allemaal in de Pickersleigh Road fabriek. De geheel lederen bekleding wordt daarna met de hand in het interieur geplaatst en als afsluiter wordt de Morgan gepolijst en slaan de Engelsen geen centimeter over met het schoonmaken van de wagen. Al met al duurt de productie van een Morgan meer dan drie weken, wat Morgan met deze video laat zien.

Nederland

In Nederland betaal je minimaal 52.999 euro voor een reguliere Morgan. Hiervoor krijg je de 4/4 die met zijn 110 pk een top haalt van 185 km/h.  Deze auto wordt gezien als de meest klassieke. Er is een goedkopere Morgan te koop, maar dan krijg je slechts drie wielen mee uit de fabriek. Voor een nieuwe 3 Wheeler betaal je minimaal 49.899 euro. De duurste Morgan kost in Nederland meer dan twee ton, waarvoor je de Aero SuperSports krijgt.