Nieuws
888448
Nieuws

Na aangifte van faillissementsfraude door curator

Justitie onderzoekt vastgoedman Roger Lips

Justitie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar het faillissement van vastgoedman Roger Lips. Dat bevestigt curator Flip Schreurs.

Al anderhalf jaar is Roger Lips verwikkeld in een bittere strijd met zijn curatoren. In september vorig jaar werd hij zelfs voor vier weken in de cel gezet, omdat hij hen te weinig inlichtingen verschafte. Toen Lips in december opnieuw zou worden vastgezet, vluchtte hij naar het buitenland – naar verluidt via Zwitserland naar Dubai.

SNS

De failliete vastgoedondernemer uit het Brabantse Uden is vooral bekend als projectontwikkelaar van het winkelcentrum The Wall, langs de A2 bij Utrecht. Lips was met een krediet van €380 miljoen de grootste schuldenaar van de vastgoedbank van SNS Bank. Door een miljardenverlies op de vastgoedportefeuille moest SNS in februari 2013 worden genationaliseerd. Kort daarna ging Lips failliet, en diende SNS een claim in van zo’n €50 miljoen in verband met The Wall.

Het vermogen van Lips is sinds zijn faillissement inzet van een steeds hardere strijd. Voordat hij failliet ging, heeft Lips een deel van zijn bezittingen overgedragen aan stichtingen op naam van zijn partner en kinderen. Curatoren Flip Schreurs en Jan Stadig hebben daarom aangifte gedaan van faillissementsfraude, zo zegt Schreurs desgevraagd. Naar aanleiding van die aangifte is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

'Bullshit'

„Dat klinkt als onzin”, reageert Lips op het strafrechtelijk onderzoek. „Dit is volstrekt nieuw voor mij. Ik heb hier nog nooit iets over vernomen. Ik heb niets verkeerd gedaan. Er is in de verste verte geen sprake van iets onoorbaars of strafrechtelijks. Wat een bullshit.”,

 

Lees het hele artikel op DFT Premium.