Nieuws/Binnenland
888662
Binnenland

Oppas-pedo wilde bij politie

De 18-jarige Dave M. uit Schiedam die als oppas jonge jongetjes heeft betast, was in opleiding als politievrijwilliger. Hij functioneerde echter zo slecht, dat hij al snel kon vertrekken.

De man was bezig met de opleiding als vrijwillig agent, maar werd na vier maanden ontslagen wegens slecht functioneren en zijn houding en gedrag. Volgens een politiewoordvoerder was toen nog niets bekend over de ontucht.

M. zou diverse jongetjes onzedelijk hebben betast en daarvan foto’s hebben gemaakt. Het jongste slachtoffertje is nog maar drie jaar. Het oudste jongetje is acht. Hij liep tegen de lamp toen zijn eigen ouders op zijn telefoon foto's van het misbruik vonden. Ze alarmeerden direct de politie, die hem aanhield op een van zijn oppasadressen. Dat gebeurde al op 6 oktober, maar het nieuws is donderdag pas naar buiten gebracht.

De jongen bood zich via internet aan als oppas. In zijn advertentie schrijft hij: ''Ik heb bij meerdere gezinnen opgepast in alle leeftijdscatagoriën, referenties aanwezig. Ik ben iemand die een structuur kan handhaven maar wel op een speelse en enthousiast manier kan omgaan met kinderen. Ik vind het werken met kinderen zelf erg leuk. Ik kan goed met kinderen overweg en maak snel een goede klik, hierbij kan ik mij goed aanpassen aan het kind en de voorkeur van de ouders.''

De Schierdammer blijft in elk geval tot eind november vastzitten. Vermoedelijk komt hij begin volgend jaar voor het eerst voor de rechter.