Nieuws/Binnenland
888673
Binnenland

PVV boos over EO-programma

Het nieuwe EO-programma 'Rot op naar je eigen land' heeft tot Kamervragen van de PVV geleid. De partij van Wilders is woest op de Evangelische Omroep omdat het voor de show PVV-stemmers wil 'bekeren.'

,,Wij willen in een steeds sterker polariserende samenleving mensen confronteren hoe het is om vluchteling te zijn," legde EO-directeur Arjan Lock uit. De deelnemers zijn mensen met een sterke mening over immigranten, ,,bijvoorbeeld PVV-stemmers." Zij reizen aan de hand van presentator Dennis van der Geest naar diverse vluchtelingenkampen over de wereld. De bedoeling is dat het hun kijk op het onderwerp verandert.

PVV-Kamerlid Martin Bosma wil graag van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) weten of er op kosten van de belastingbetaler ook programma's over kiezers van de andere partijen worden gemaakt. In zijn Kamervragen doet hij alvast een paar suggesties: ,,Komt er ook een programma waarin PvdA-kiezers geconfronteerd worden met de problemen in de zorg? Komt er ook een programma waarin GroenLinks-kiezers eens worden meegenomen naar de oude wijken, zodat ze de problemen ten gevolge van de massa-immigratie eens van nabij kunnen zien? Komt er ook een programma waarin D66'ers getoond wordt hoe Nederlandse gezinnen moeten blauwliggen vanwege de betalingen aan de EU?"

Waarschijnlijk niet, suggereert Bosma. Hij vermoedt  dat het programma niet strookt met de Mediawet, die voorschrijft dat de publieke omroep een evenwichtige afspiegeling van de samenleving  moet zijn.