Nieuws
888703
Nieuws

Klaas van der Eerden stopt met theater

Klaas van der Eerden stopt als soloartiest. Dat heeft zijn management donderdag bekendgemaakt. De cabaretier wil vanaf 2015 "nieuwe creatieve mogelijkheden onderzoeken".

Hij speelt op 11 november zijn laatste voorstelling in Nederland. Daarna zal hij niet meer met een solovoorstelling in het theater te zien zijn.

"Na 15 jaar als soloartiest vindt Klaas het mooi geweest. Hij vindt erg inspirerend om met andere artiesten op het podium te staan. Hij sluit niet uit dat hij terugkeert in het theater, maar dat zal dan in samenwerking zijn met anderen", aldus zijn management. Momenteel voert hij gesprekken over programma's voor televisie. Hij zal onder meer te zien zijn in een komedieprogramma dat in februari op de buis komt bij RTL 5.

Zijn zeven en laatste soloshow Sixpack ging vorig jaar oktober in première. De voorstelling is een compilatie van de allerleukste sketches, typetjes, liedjes en conferences van Klaas. Zo speelt hij onder meer de hilarische human beatbox- en dwarsfluit-act. Klaas zal nog wel een allerlaatste keer in zijn eentje te bewonderen zijn in het Belgische Evergem op 14 november.