Nieuws
888708
Nieuws

Bewindvoerder geeft Spyker nog twee weken

De bewindvoerder van Spyker Events & Branding geeft Spyker nog „ongeveer twee weken” om met geld over de brug te komen. Anders vraagt hij faillissement aan voor het dochterbedrijf van de sportwagenbouwer, dat onlangs uitstel van betaling werd verleend. Henk Pasman liet dat donderdag weten aan het ANP.

Spyker heeft volgens de bewindvoerder nog steeds de hoop geld los te kunnen krijgen om alle financiële problemen op te lossen. Maar het is de vraag of dat op korte termijn gaat lukken.

Formule 1

„Mijn vennootschap heeft nu helemaal geen inkomsten. En ik zit wel met personeel”, zegt Pasman. Het gaat om de marketingafdeling waar in het verleden ook het Formule 1-team van Spyker was ondergebracht. De vennootschap heeft ruim 3 ton aan schulden bij de fiscus en andere crediteuren.

Saab

De problemen stapelen zich op voor Spyker, dat in 2010 nog wereldwijd opzien baarde door het veel grotere Zweedse Saab over te nemen. Dinsdag vroeg een schuldeiser faillissement aan voor het hele bedrijf van zakenman Victor Muller. Volgens Pasman kon pas op het laatste moment een regeling worden getroffen.

Huurachterstand

Omdat Spyker een huurachterstand heeft van ruim zeven maanden, moet het bedrijf bovendien binnen een week zijn fabriek in Zeewolde ontruimen. Dat heeft de verhuurder van het pand, Jacques Walch, via een kort geding geregeld. Walch is wel geneigd tot praten, maar alleen als Spyker het verschuldigde bedrag van ruim 152.000 euro alsnog betaalt.