Nieuws
888713
Nieuws

Pathé verlaagt biosprijzen voor jongeren

Bioscoopexploitant Pathé verlaagt structureel de prijzen voor bioscoopkaartjes voor kinderen en tieners. Kids tot en met 11 jaar mogen voortaan voor 5 euro naar de film en jongeren tussen de 12 en 17 betalen voor een kaartje 7,50 euro.

Dat heeft een woordvoerder donderdag bekendgemaakt. De prijsverlaging gaat per direct in. Met het initiatief wil het bedrijf bioscoopbezoek bij jongeren stimuleren. “Het is niet zo dat de bezoekcijfers onder deze leeftijden teruglopen”, stelt de zegsman. “Maar kinderen groeien wel op met heel veel andere mogelijkheden om film te consumeren: denk aan tablets of video on demand. Met de prijsverlaging willen we de bioscoop voor deze groep nog aantrekkelijker maken.”

In Frankrijk, waar het hoofdkantoor van Pathé zit, bepaalde de overheid onlangs dat kinderen tot 14 jaar voor 4 euro naar de film mogen. “Dit blijkt goed te werken. De opbrengsten zijn gelijk gebleven, wat dus betekent dat er daadwerkelijk meer kinderen naar de bioscopen zijn gegaan”, legt de woordvoerder uit.

Alle voorstellingen

De nieuwe tarieven gelden voor alle voorstellingen, dus ook in het weekend of ’s avonds. Bij 3D- of IMAX-vertoningen moet nog wel een toeslag worden betaald, zoals voor andere bezoekers ook het geval is. Pathé kan overigens de leeftijd van de jonge kinderen niet controleren. “We kennen in Nederland pas een legitimatieplicht vanaf 14 jaar. Dus we moeten op de eerlijkheid van de mensen vertrouwen als ze zeggen dat hun zoon of dochter nog geen 12 is.”

Pathé is met een marktaandeel van 45 procent de grootste bioscoopexploitant van Nederland. Het bedrijf bezit door heel Nederland 21 theaters met in totaal ruim 34.000 stoelen. Eerder ondernam Pathé ook al actie om bioscoopbezoek onder ouderen te stimuleren.