Nieuws
888745
Nieuws

'Alleen Italianen bij AC Milan'

Silvio Berlusconi zou Italiaanse clubs het liefst zonder buitenlandse spelers zien. De eigenaar van AC Milan en voormalig minister-president van Italië zegt dat in de Italiaanse krant Quotidiano Nazionale. „Het maakt me soms machteloos om allemaal buitenlanders in Italiaanse teams te zien. Het doet pijn als clubs met elf buitenlanders spelen. Voor de toekomst hoop ik op een Milan dat volledig bestaat uit jonge Italianen.”

Berlusconi, sinds 1986 eigenaar van Milan, was eerder al kritisch op stadgenoot Internazionale. Die club werd vorig jaar overgenomen door de Indonesiër Erick Thohir. „Er zijn Arabieren, Russen en Indonesiërs gekomen. Het zijn personen met buitengewone economische mogelijkheden, die de markt op z'n kop hebben gezet.”

In de Serie A wordt al langer gepraat over beperking van het aantal buitenlandse spelers. Carlo Tavecchio, directeur van de Italiaanse voetbalbond, sprak daarbij van 'bananen etende buitenlanders'. Naar aanleiding van die uitspraak schorsten de FIFA en de UEFA hem voor een half jaar.