Nieuws/Binnenland
888758
Binnenland

Majora’s Mask komt naar Nintendo 3DS

Nintendo heeft gisteren tijdens de nieuwe Nintendo Direct-presentatie The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D onthult. De remake van de populaire Nintendo 64-game wordt in het voorjaar van 2015 uitgebracht voor de Nintendo 3DS. Ook verschijnt er een speciale editie van de game.

Deze The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D Special Edition bevat een SteelBook-exemplaar van de game, een Majora’s Mask-speld en een poster. De game verschijnt voor het eerst voor een draagbare spelcomputer met verbeterde graphics in 3D en extra functies. In Majora’s Mask 3D beleeft Link een adembenemend, spookachtig avontuur in de mysterieuze wereld Termina.

Nintendo heeft verder uitgelegd welke rol de amiibo-popptjes krijgen in Mario Kart 8 en Hyrule Warriors. Wanneer spelers in Mario Kart 8 de figuren van Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Captain Falcon, Fox, Samus of Kirby tegen de Wii U GamePad aan houden, dan krijgen ze een Mii-racepak dat past bij de betreffende amiibo. In Hyrule Warriors geeft de amiibo van Link toegang tot een bijzonder wapen, namelijk de 'Spinner'.

De eerste serie amiibo, met onder andere Mario, Link en Samus, zijn verkrijgbaar vanaf 28 november, tegelijkertijd met Super Smash Bros. for Wii U. De tweede groep van zes amiibo is vanaf 19 december in de winkels verkrijgbaar. De poppetjes zijn straks ook te gebruiken in Captain Toad: Treasure Tracker, die vanaf 2 januari in de winkels ligt.

Verrassend was de aankondiging dat de eend/hond duo uit Duck Hunt speelbare personages zullen zijn in zowel Super Smash Bros. for Wii U als Super Smash Bros. for Nintendo 3DS. Daarnaast maakt Duck Hunt zijn opwachting voor de Wii U Virtual Console.