Nieuws/Binnenland
888772
Binnenland

Inval bij bedrijf Peter Jan Rens

Justitie heeft samen met de fiscale opsporingsdienst FIOD een inval gedaan bij het mediabedrijf van Peter Jan Rens in het Noord-Hollandse Stompetoren. Diverse betrokkenen zijn bij de actie gearresteerd op verdenking van fraude. Rens zit daar niet bij.

De grootschalige operatie van justitie was naar verluidt gericht op Amstelpoort bv, het in hetzelfde pand in Stompetoren gevestigde moederbedrijf van tv-productiebedrijf Rens 1. Op de vroege dinsdagmorgen werden vervolgens in Broek op Langedijk en Purmerend drie mannen aangehouden.

Volgens de Kamer van Koophandel was Peter Jan Rens tot afgelopen zomer directeur bij Amstelpoort, waar hij drie jaar geleden aantrad. Tijdens de invallen zijn meerdere luxe auto’s, computers en televisies in beslag genomen.

Flessentrekkerij

De FIOD bevestigt de doorzoekingen en arrestaties. „Het onderzoek richt zich op faillissementsfraude en flessentrekkerij”, aldus een woordvoerster. De drie aangehouden mannen van respectievelijk 42, 58 en 59 jaar, zaten volgens haar gisteren nog vast.

Malafide

Vorige week meldde De Telegraaf al dat de naam van Peter Jan Rens in verband wordt gebracht met malafide praktijken, als voormalig leidinggevende van de bewuste onderneming Amstelpoort. Dat bedrijf zou zich voordoen als specialist in het inrichten van huizen voor zakenmensen en expats. Maar als grote bestellingen van luxe goederen zijn gedaan en afgeleverd, worden de rekeningen van vaak vele duizenden euro’s niet betaald.

Verschillende gedupeerde ondernemers deden afgelopen maanden aangifte tegen Amstelpoort. Peter Jan Rens en zijn bedrijf waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.