Nieuws/Binnenland
888776
Binnenland

Ruim 4 miljoen voor acht waterstofbussen

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) trekt ruim 4 miljoen euro uit voor acht nieuwe stadsbussen die op waterstof rijden. Het geld gaat naar vijf vervoersregio's die daardoor meer praktijkervaring kunnen opdoen met het rijden op deze milieuvriendelijke brandstof.

Een waterstofbus stoot alleen waterdamp uit. In Amsterdam (GVB) rijden al twee bussen op waterstof. De stadsregio's Rotterdam, Arnhem-Nijmegen, Eindhoven en de provincies Groningen en Zuid-Holland krijgen elk 850.000 euro om hun wagenpark schoner en stiller te maken.

Ze kunnen daarmee de waterstofbussen aanschaffen. Door de bijdrage komen er ook meer locaties waar waterstof kan worden getankt. Nu zijn er vulstations in Helmond en in Rhoon, in Arnhem en Groningen komen deze ook.

„Met deze bijdrage willen we de innovatie voor waterstof als schone brandstof stimuleren. Duurzame en slimme investeringen in het openbaar vervoer dragen bij aan schonere steden. En het geeft een impuls aan de positie die we internationaal willen innemen met het verduurzamen van ons stads- en streekvervoer”, aldus Mansveld.