Nieuws/Binnenland
888792
Binnenland

Agressie en hysterie om Uggs

Verbijsterende beelden uit een filiaal van MediaMarkt in Den Haag. Als hongerige wolven verdringt een roedel klanten elkaar, op jacht naar een paar Uggs voor 99 euro. De actie van het elektronicaconcern leidde overal in het land tot chaotische taferelen en totale gekte.  Eén vrouw vond het nodig om haar jonge kind bloot te stellen aan de dolgedraaide mensenmassa. Afgaande op deze beelden uit Den Haag is het eigenlijk een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen.

De grote drukte en overspannen sfeer zorgde voor veel irritatie en zelfs agressie bij de klanten. Niet alleen in Den Haag liep het uit de hand, in Almere moest personeel zelfs dranghekken plaatsen om de vrouwenmenigte in bedwang te houden. De actie loopt nog heel de week.

De producent van de schoenen, Ugg Australia, is niet gecharmeerd van de actie. Het bedrijf zegt er alles aan gedaan te hebben om de actie te stoppen, maar dat dat niet gelukt is. Ugg Australia laat tegenover de NOS weten te zullen voorkomen dat Mediamarkt de komende dagen nog meer Uggs verkoopt. De producent waarschuwt geïnteresseerden dat het wellicht om nep-Uggs gaat. ,,Wij kunnen de echtheid van de schoenen niet garanderen. De prijzen zijn te mooi om waar te zijn", zegt woordvoerder Annick Hoppener. Normaal gesproken kosten de schoenen het dubbele.