Nieuws
888796
Nieuws

Slimme oven geeft maaltijdadvies

Elke dag weer verzinnen wat je moet eten, kan een lastige opgaaf zijn. In de nabije toekomst neemt de oven dit mogelijk over. De Maid is een met internet verbonden oven die maaltijdsuggesties doet op basis van de gewoontes van de gebruiker.

Gebruikers kunnen zelf recepten invoeren in de database met recepten om deze uit te wisselen met andere gebruikers. Helaas moet de maaltijd nog wel zelf gemaakt worden voordat deze de oven in kan. Wel worden op het schermpje van de oven stap-voor-stap-instructies weergegeven en stelt de oven zichzelf automatisch in op de juiste temperatuur en kooktijd.

De oven kan zowel bediend worden met de vingers als met handbewegingen en stemcommando’s. Handig omdat je handen tijdens het koken niet altijd schoon zijn.  

De oven leert zijn gebruikers steeds beter kennen. Het apparaat houdt bij welke maaltijden regelmatig bereid worden en houdt via een app de dagelijkse activiteit bij. Op basis hiervan geeft Maid gezonde maaltijd suggesties. Ook zal het gebruikers er via de app op wijzen een rondje te gaan hardlopen of te gaan fitnessen als er teveel calorieën ingenomen zijn.

De slimme oven is nog niet op de markt. Via KickStarter is het bedrijf SectorQube er binnen 5 dagen al wel ingeslaagd de beoogde $50.000 investeringsgeld op te halen. Geinteresseerden kunnen het project nog steeds steunen. De makers hopen het apparaat in november 2015 te kunnen lanceren.