Nieuws
888799
Nieuws

Holland & Holland duurste Range Rover ooit

Geen zin om met een jachtgeweer in de hand achter een paar vossen aan te sjokken? Dan kan het ook in deze extreem kostbare Range Rover, die is ontwikkeld door Land Rover Special Vehicle Operations en wapensmid Holland & Holland.

De diepgroen gekleurde terreinheer is met een vanafprijs van 230.000 euro de duurste Range Rover ooit gebouwd. Het model is gebaseerd op de (ook al niet goedkope) Autobiography Black-topuitvoering met lange wielbasis, maar doet daar wat luxe betreft nog een schepje bovenop.  

Jachtgeweren

Achterin monteert Land Rover twee verstelbare stoelen, bekleedt met bruin Holland & Holland-leer en gescheiden door een middenconsole met elektrisch uitklapbare tafeltjes van walnotenhout. In de kofferbak van de Range Rover is een uitneembare opbergruimte voor jachtgeweren gemonteerd.

Non plus ultra

Van de Range Rover Holland & Holland worden slechts veertig exemplaren gefabriceerd. Het non plus ultra van de Land Rover-reeks is leverbaar met een 4,4 liter V8 turbodiesel (339 pk) of met een 5,0 liter V8 met compressor (510 pk).

Overfinch

De vorige generatie Range Rover was ook leverbaar als Holland & Holland. Het model, dat in 2009 op de markt kwam, werd ontwikkeld in samenwerking met tuner (vooruit: veredelaar) Overfinch, maar nu Land Rover zijn eigen Special Vehicle Operations heeft, is de input van dat bedrijf niet meer nodig.