Nieuws/Binnenland
888814
Binnenland

Speciale schadeverzekeringen voor zorgpersoneel

Zorgpersoneel kan binnenkort speciale woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen afsluiten om hun risico's af te dekken. Pensioenuitvoerder PGGM en verzekeraar VvAA zetten hiervoor nieuwe polissen op.

De schadeverzekeringen zijn ontwikkeld voor de 675.000 leden van pensioenuitvoerder PGGM. VvAA is een collectieve verzekeraar voor zorgpersoneel. 

Volgens PGGM&CO, zo worden de de verzekeringen gelabeld, spelen de polissen in op een vraag binnen de zorg- en welzijnsector. Er zijn bijvoorbeeld dekkingen voor schade die is ontstaan bij het verlenen van eerste hulp of mantelzorg en diefstal van medische apparatuur voor thuiszorgmedewerkers.

Verder zijn er opstal- en inboedelverzekeringen voor mensen met een uitgebreide dekking voor een praktijk aan huis. In 2015 wil PGGM&CO met VvAA nog meer verzekeringen aanbieden aan zorgpersoneel. Te denken valt aan reis- en autoverzekeringen.

Zorgalert

Op de hoogte blijven van zorgpremies, nieuws over zorgverzekeringen en tips om te besparen op uw polis? Schrijf u hier in voor de zorgalert van DFT Geld.