Nieuws/Binnenland
888817
Binnenland

Verstandelijk beperkte jongen met tak bewapend

Een verstandelijk beperkte jongen die woensdagmiddag een winkelcentrum op stelten zette in Leidschendam droeg geen speelgoedwapen bij zich, maar een tak. De gealarmeerde politie zette een grootschalige zoekactie op touw naar de 'gewapende' knul.

De 15-jarige Fernando werd uiteindelijk gevonden in een flatwoning aan de Caan van Necklaan waar hij met zijn opa en oma leeft. Daar deed het arrestatieteam een inval.

Zijn oma reageert woest tegenover Omroep West. ,,Fernando had alleen een tak bij zich, en die heeft hij afgegeven toen de politie onze woning binnenviel. Waarom moest hij daarna nog zo hardhandig met handboeien om worden afgevoerd naar het bureau? Fernando heeft een verstandelijke beperking en het denkvermogen van een 7-jarige. Hij was vreselijk overstuur door wat er allemaal is gebeurd."

De vrouw beweert dat de politie liegt: ,,Het is vreemd dat de politie eerst zegt dat Fernando een houten speelgoedpistool bij zich had en dat hij niet is aangehouden, terwijl dat niet klopt. Ze liegen gewoon omdat ze in de fout zijn gegaan."

Bij de zoekactie werd woensdagmiddag zelfs een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht mee te zoeken. De politie laat weten dat de jongen niet hoeft te vrezen voor gevolgen. ''