Nieuws
888825
Nieuws

Desktop applicaties openen vanuit Google Drive

Webapplicaties krijgen steeds meer functies, maar soms heb je toch een volledige desktopapplicaties nodig, zoals Photoshop of Powerpoint. Google maakt het mogelijk desktop apps direct vanuit Google Drive te openen zodat een bestand niet eerst gedownload hoeft te worden naar de pc.

Google heeft hiervoor een Chrome-extensie gelanceerd voor Mac en Windows. Gebruikers die de extensie installeren kunnen voortaan bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive direct openen in de desktopapplicatie naar keuze. Door met de rechtermuisknop te klikken op het bestand en ‘Open With’ te selecteren, verschijnt een lijst met applicaties op de computer die het betreffende bestandsformaat ondersteunen.

Wanneer gebruikers het bestand openen in de desktop app en wijzigingen opslaan, worden deze direct gesynchroniseerd in het Google Drive bestand.

Eerder moest het bestand uit Google Drive opgelsagen worden op de desktop om te kunnen openen in een desktopapp. Vervolgens moest het na het aanbrengen van de wijzigingen weer geupload worden naar Drive.