Nieuws
888832
Nieuws

4 tips

Plekken om toe te voegen aan je bucketlist

Denk je je bucketlist al compleet te hebben? Er blijken nog genoeg onbekende plekken op deze aardbol te zijn die nauwelijks toeristen 'ontvangen'. Hier wellicht vier tips om aan je lijstje toe te voegen...

Ittoqqortoormiit, Groenland

Veel reizigers hebben IJsland al ontdekt maar wie vliegt er door naar Groenland? En om specifieker te zijn, wie gaat er naar Ittoqqortoormiit?

 

 

Ittoqqortoormiit is een afgelegen plek in het oosten van Groenland, waar bezoekers kennis kunnen maken met de Groenlandse jachtcultuur, zich kunnen laten voorttrekken in een hondenslee en lekker kunnen baden in natuurlijke 'hot springs'. De zee is hier negen maanden per jaar bevroren (schaatsen mee!) en het gletsjerlandschap is ronduit spectaculair. Hier vind je het grootste fjordcomplex in de wereld, in het nabijgelegen Scoresby Sound.

 

 

Egadische Eilanden, Sicilë

De Egadische Eilanden, ook wel Aegatische Eilanden genoemd, zijn een groep kleine bergachtige eilanden in de Middellandse Zee, voor de noordwestkust van Sicilië, ter hoogte van de stad Trapani.

 

 

Niet veel mensen hebben nog gehoord van deze pareltjes die dichter bij het vaste land van Tunesië liggen dan van Italië en degegen die het wel weten, houden het vaak liever voor zichzelf. De grootste eilanden zijn Favignana, Levanzo en Marettimo.

 

 

Laatstgenoemde eiland is het meest afgelegen en het meest onbedorven. Van stress hebben ze er nog noot gehoord. Vanaf Sicilië is het slechts een klein uurtje met de boot. De temperatuur is het hele jaar door zeer aangenaam en de witte huisjes en kleurrijke vissersdorpjes vormen samen een prachtig plaatje. Auto’s zijn niet toegestaan op het eiland, zodat de inwoners en weinige vakantiegangers geen last hebben van lawaai en uitlaatgassen.

 

 

Great Himalaya Trail, Nepal

Bijna niets is zo 'off the beaten path' als deze trektocht door de meest afgelegen berggebieden ter wereld. De Great Himalaya Trail is een netwerk van bestaande paden die met elkaar een van de langste en hoogste wandeltrails ter wereld vormen. De High Route is 1700 km en duurt ongeveer 150 dagen. De Lower Route is 1500 km en is circa 100 dagen wandelen.

 

 

Afgelopen jaren hebben meerdere mensen de trail gelopen, meestal de lage variant, die lastige bergpassen boven de 5000 en 6000 meter omzeilt. Het is wereldwijd nog maar een handvol mensen gelukt de totale High Route te voltooien. De hoogste bergpassen reiken tot 6200 meter en vergen klimervaring. Dus heb je een goede conditie en loopt je niet weg voor een uitdaging, dan is komt deze route ongetwijfeld bovenaan je lijstje te staan...

 

 

Bodem van de Grand Canyon, Arizona, VS

Veel mensen hebben de Grand Canyon van bovenaf gezien maar hoe ziet het er nou uit vanaf de bodem? Onverschrokken pioniers worden aangeraden in het winterseizoen af te dalen in deze immense kloof, als het landschap nog mooier en verlaten is en wanneer je niet meer dan een dozijn hikers tegen het lijf loopt in dagen tijd. Ook zijn er diverse aanbieders die je graag meenemen op een hikingtour.

 

Bron: Cheap Flights