Nieuws/Binnenland
888838
Binnenland

'Geert G. vermoordde Marokkanen Venray'

Niet Lau G., maar medeverdachte Geert G. heeft de moorden gepleegd op de Venrayse Marokkanen Fouad Bendella en Karim Fourkour in mei 2006.

Dat staat in een schriftelijke verklaring van de zoon en ex-echtgenote van Lau G.. Advocaat Marcel Heuvelmans kwam er donderdag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Maastricht mee op de proppen. Tijdens een bezoek aan de zoon en zijn moeder zou Geert G. zijn daden hebben opgebiecht.

Volgens de officier van justitie passen de brieven in het scenario van Lau G. om de medeverdachte de schuld in de schoenen te schuiven. Hij wees erop dat hun verklaringen dateren van 2012. Een jaar later verklaarde de zoon onder ede dat Geert G. de moorden niet heeft gepleegd.

De verdachte heeft dat zelf ook verteld tegen rechter Henk van Dijk, die 8 jaar geleden in beeld was om zijn advocaat te worden. Van Dijk, die als getuige was opgeroepen, zou kunnen vertellen dat Lau G. de werkelijke dader is.

Maar de rechter beriep zich op zijn verschoningsrecht. Hij liet niks los, tot teleurstelling van een geëmotioneerde Geert G.: „Maakt het u niks uit dat u weet wie de dader is, en hem hiermee helpt?“

Bendella en Fourkour werden in mei 2006 betrapt bij het rippen van een henneploods in Venray. Ze werden doodgeschoten en daarna begraven in een bos in Arcen.