Nieuws/Binnenland
888846
Binnenland

Zeister wethouder in opspraak

Zeister wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof is in opspraak geraakt vanwege de koop van een appartement.

De woning zou voor de koop in waarde zijn gedaald door een verandering in een bestemmingsplan, waar zij mede verantwoordelijk voor is. Een aantal partijen in de gemeenteraad heeft om opheldering gevraagd.

Het gaat om een appartement op de Montaubanstraat in Zeist, dat ze dit jaar voor 125.000 euro heeft gekocht. Op de website Funda is te zien dat de vraagprijs 154.000 euro was en dat het drieënhalve maand in verkoop heeft gestaan.

De wethouder werd dinsdagavond tijdens een liveradio-uitzending op Radio 1 door de secretaris van de vereniging van eigenaren (VVE) van de appartementen in het complex van de Montaubanstraat beschuldigd van voorkennis. Volgens Christiaan Verhoef van de VVE is de verkoopprijs van desbetreffende appartementen in de straat aanzienlijk gedaald, omdat de bestemming van het naastgelegen leegstaande kantoorcomplex is omgezet tot een woonbestemming. In het complex komen sociale huurwoningen, o.a voor jongeren. Door de komst van jongeren en de verwachte overlast zouden de appartementen minder waard zijn, stelt hij.

De wethouder verweerde zich op de radio met het argument dat zij het appartement heeft gekocht voor een marktconforme prijs en dat iedereen dit appartement had kunnen kopen. Aan De Telegraaf wilde ze geen verklaring geven.