Nieuws/Binnenland
888886
Binnenland

OM: Bert van der Roest stal bijna 70.000 euro    

Het Openbaar Ministerie verdenkt het Utrechtse oud-PvdA roofraadslid Bert van der Roest van het verduisteren van bijna 70.000 euro van de daklozenkrant. Dat is fors meer dan het tot nog toe gecommuniceerde bedrag van 45.000 euro.

Van der Roest moet dinsdag voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Utrecht verschijnen. Hij zou het bedrag in de periode van 1 juni 2012 tot en met 1 oktober 2013 uit de kas van de stichting Straatnieuws Utrecht hebben gehaald.

Eerder liet de voorzitter van de stichting Straatnieuws weten dat Van der Roest slechts vijftien mille zou hebben terugbetaald. Het stichtingsbestuur liet toen ook weten aan de financiële afgrond te staan door de affaire. 

Volgens de voorzitter van de Stichting Straatnieuws, Broos Schnetz, klopt het bedrag niet. "Dit bedrag is nooit genoemd." 

De schade voor de stichting bedraagt volgens Schnetz 45 mille aan verduisterd geld plus 9000 aan onderzoekskosten. Van der Roest heeft 21 mille in delen terug betaald. Het OM is onbereikbaar voor commentaar.