Nieuws/Binnenland
888895
Binnenland

Oud-drugsbaron beschuldigd na dood schoonzoon

De beruchte drugsbaron Kobus L. wordt in verband gebracht met de moord op zijn schoonzoon John Wassink uit Roosendaal. De compagnon van Wassink heeft tegen de politie gezegd dat hij overtuigd is dat de 69-jarige Kobus L. direct of indirect betrokken is geweest, aldus bronnen dichtbij het onderzoek.

Kobus L. was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus L.

John Wassink werd op 28 juli dood en verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda. Hij was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal, onthulde de politie deze week in Opsporing Verzocht.

Zijn compagnon Eduard F. (42) zit sinds enige tijd in de gevangenis. Hij is aangehouden als hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van de Belg Jelle Leemans.

Ook Eduard F. wordt door sommigen in verband gebracht met de moord op Wassink maar hij ontkent betrokkenheid bij de dood van zijn vriend, laat zijn advocaat Henk van Asselt donderdag weten.

Kobus L. (Kobus de Zigeuner) zat 15 jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus L. kwam in 2003 vervroegd vrij.

De politie zegt in een reactie dat er rekening wordt gehouden met verschillende scenario's en dat tot dusver niemand is aangehouden.