Nieuws
888906
Nieuws

Van Hoytema gaat nieuwe Bond-film draaien

De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema gaat de nieuwe James Bond-film draaien. Het gerucht lekte via Britse media in september al naar buiten, maar was tot nu toe nog niet bevestigd.

Van Hoytema bouwde de afgelopen jaren in Hollywood naam en faam op met zijn werk aan films als The Fighter, Let The Right One In en Tinker Taylor Soldier Spy. Zijn nieuwste film, het sf-epos Interstellar, wordt naar verwachting een van de grootste bioscoophits van dit najaar. Van Hoytema draaide de film met Inception- en The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan. Interstellar draait vanaf donderdag in de bioscopen.

De cameraman, die volgens kenners grote kans maakt op een Oscarnominatie voor Interstellar, mag en wil verder niets kwijt over de nieuwe Bond-film. “Als je aan een project als Bond of Interstellar werkt, moet je een ‘non-disclosure agreement’ tekenen”, legt hij uit. “Dat betekent dat je, als je dingen loslaat over het project, strafbaar bent. Ik snap dat heel goed: het kan veel negatieve invloed op een film hebben als mensen van tevoren al teveel weten. Het is veel leuker om zo onbevangen mogelijk naar de bioscoop te gaan.”

De nieuwe Bond-film, nummer 24 in de reeks, wordt komende winter opgenomen in onder andere Rome en Oostenrijk. Acteur Daniel Craig kruipt voor de vierde maal in de huid van de Britse spion. Ook regisseur Sam Mendes, die eerder megahit Skyfall maakte, doet weer mee aan de productie. Bond 24 moet in november 2015 in première gaan.