Nieuws
888918
Nieuws

Winnaars van de 'Verkiezing Speelgoed van het Jaar'

Het speelgoed van het jaar is bekend!

Vandaag maakte Chazia Mourali de winnaars bekend van de 'Verkiezing Speelgoed van Jaar'. Vijftien juryleden bogen zich over dertig producten, waar uiteindelijk zes winnaars uitkwamen. Welk speelgoed is het leukst dit jaar?

Juryleden

De juryleden bestaan uit journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Na een warm welkom van Mourali en voorzitter van de vakjury Harry Broers was het de beurt aan opvoedkundige en pedagoog Martin Valenkamp. Hij vertelde kort het verband tussen speelgoed en pestgedrag. Dit is uitgebreid te lezen op de pagina VROUW in De Telegraaf van vandaag.

Gedrag

Mourali was benieuwd of speelgoedpoppen een effect op het gedrag van kinderen heeft. "Mijn dochter zegt dat, wat ik precies tegen haar zeg, ook tegen haar barbiepop", aldus Mourali. "Dan hoor ik haar tegen haar pop zeggen: 'Ruim je kamer op'."

Liedjes zingen

De kinderen van basisschool De Wingerd in Zwaag waren er ook bij. Zij zongen en vermaakten het publiek met een zelfgeschreven nummer. 'O kom er eens spelen', dat exact dezelfde klanken had als het bekende 'O kom er eens kijken'-Sinterklaaslied.

Hieronder een lijst met de zes winnaars per leeftijdscategorie:

Leeftijdscategorie

Winnend spel

0-3 jaar

Zoef Zoef Dieren Boomhuis

4-5 jaar

Super Sand Castle

6-7 jaar

Lego Friends Heartlake winkelcentrum

8-9 jaar

Nerf Rebelle Secret Agent Bow

10-11 jaar

Rainbow Loom Starter Kit

12 jaar en ouder

De Legenden van Andor

Coöperatieve spellen

Martin Valenkamp, die een voorstander is van coöperatieve spellen (spelletjes die je samen speelt en waar geen winnaar of verliezer uitkomt), is erg blij met de uitslag. De Legenden van Andor, zo'n coöperatieve spel, heeft namelijk ook gewonnen.