Nieuws/Binnenland
888937
Binnenland

Advocaat leidde jihadist naar afluisterapparatuur

Een advocaat uit Maastricht die zes jihadisten verdedigt, heeft een een van zijn cliënten geadviseerd zijn huis overhoop te halen om te zoeken naar afluisterapparatuur. Dankzij die gouden tip trof de jihadverdachte zogeheten OVC-apparatuur aan achter een raamkozijn.

De advocaat raadde de cliënt aan om zijn huis in Arnhem te doorzoeken na de vondst van afluisterapparatuur bij een andere verdachte. Dat zegt de raadsman donderdagochtend in de Gelderlander. Hij heeft de ontdekte spullen inmiddels overgedragen aan de politie.

Huiszoeking

De apparatuur werd vermoedelijk geplaatst tijdens een huiszoeking vorige week. Dat gebeurde in verband met een onderzoek naar gewelddadig jihadisme, zoals het Openbaar Ministerie meldde.

De eerste verdachte trof de afluisterapparatuur bij toeval aan nadat hij in zijn tuin een tegel verkeerd zag liggen. Daaronder lagen ontvangers, bijbehorende draden en de aan het raamkozijn bevestigde afluistermicrofoons. De vondst leidde tot grote hilariteit bij een groep vermeende jihadgangers en hun aanhang.