Nieuws
888942
Nieuws

Google Maps krijgt facelift

Google Maps is de volgende Google-app die een make-over heeft ondergaan. Zowel de app voor Android als die voor iOS heeft een update gekregen en is daarmee helemaal over op de eerder dit jaar aangekondigde Modern UI.

Net als eerder gerestylede Google-apps is Maps platter geworden en is het voorzien van felle kleuren en schaduwen. Naar eigen zeggen is de nieuwe Google Maps niet alleen mooier, maar ook handiger. Volgens Google kun je voortaan sneller naar Points Of Interest (POI) gaan en er een actie op los laten. Zo wordt bij veel bedrijven, restaurants en andere gelegenheden direct een belknop getoond. Ook kun je direct naar de locatie navigeren of je kunt locaties opslaan voor later gebruik. In de VS wordt het zelfs mogelijk om vanuit Google Maps te reserveren bij restaurants die OpenTable ondersteunen.

Voor Uber-fans heeft Google ook een handige gimmick aan Maps toegevoegd. Bij het uitstippelen van een wandelroute geeft Google aan of er een Uber-taxi in de buurt klaar staat, hoe lang het gaat duren voordat de chauffeur je kan oppikken en wat de kosten zijn. Deze functionaliteit wordt automatisch geactiveerd als de Uber-app is geïnstalleerd.