Nieuws/Buitenland
888954
Buitenland

'Drummer AC/DC nam huurmoordenaar aan'

AC/DC-drummer Phill Rudd wordt verdacht van het beramen van twee moorden. De 60-jarige rocker moest woensdag in de rechtbank van de Nieuw-Zeelandse plaats Tauranga verschijnen, meldt Waikato Times. Hij zou geprobeerd hebben twee mannen te laten vermoorden.

Rudd zei niets in de rechtszaal en werd op borgtocht vrijgelaten, op voorwaarde dat hij geen contact heeft met de man die hij zou hebben ingehuurd om de moorden te plegen. Over drie weken moet hij opnieuw verschijnen. De drummer werd gearresteerd nadat zijn huis werd doorzocht. Naast de moordplannen wordt hij beschuldigd van bedreigingen en bezit van cannabis.

De namen van de twee vermeende slachtoffers zijn niet aan de media onthuld. Michael Browning, de voormalig manager van AC/DC, liet aan Daily Mail Australië weten dat het nieuws voor hem 'nogal een schok' was.

Nieuw album

Rudd kwam in 1975 bij AC/DC. In 1983 stopte de Australiër ermee en verhuisde hij naar Nieuw-Zeeland. Sinds 1994 maakt Rudd weer onderdeel uit van de rockband, bekend van hits als Whole Lotta Rosie, Highway To Hell en Thunderstruck. Op 2 december komt er een nieuw album uit, Rock Or Bust.

Deze plaat werd opgenomen zonder oprichter Malcolm Young. De band maakte in september bekend dat Young aan dementie lijdt. Zijn neef Steve Young vervangt hem en gaat mee op tournee.