Nieuws/Binnenland
889119
Binnenland

Homo’s slachtoffer van zwendelaar

De politie, Belastingdienst, schuldeisers én zijn eigen familie zijn op zoek naar de 41-jarige oplichtingsverdachte Michel E. uit Apeldoorn.

Hij zou tal van kwetsbare, veelal homoseksuele mannen hebben beduveld door ze dubieuze investeringsovereenkomsten te laten tekenen. De politie bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan wegens oplichting. Hij zou met enkele tonnen naar het buitenland zijn gevlucht.

Ook Hans van Gemmert, bekend omdat hij met zijn inmiddels ex-partner Ton werd weggepest uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, wil E. graag aan de tand voelen. Een goede vriend van hem, die kampt met vasculaire dementie, is eveneens slachtoffer geworden van de praktijken van Michel E. „Ik treed naar voren, omdat de slachtoffers zelf niet in de publiciteit willen komen. Ze schamen zich ervoor dat ze hier zijn ingestonken.”

Datingsite

E. benaderde zijn slachtoffer op een datingsite. „Daar gaf hij zich uit als Gerrit. Nadat hij vertrouwen had gewonnen, vertelde hij over zijn bedrijf. Hij kwam met overeenkomsten en liet die de mannen tekenen. Mijn goede vriend is voor bijna 16.000 euro het schip ingegaan.”

Het incassobureau dat onderzoek heeft gedaan naar de handel en wandel citeert Michels zus, waarmee hij samen een vof bestierde. Die bevestigt dat beeld. „Het bevreemdt ons dat mevrouw alleen maar haar broer als ’vermist’ gaat opgeven bij de politie (…). Tevens weet zij wel te melden dat haar broer ’tonnen’ heeft meegenomen.”

De politie Oost-Nederland bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar E.’s praktijken. „Er zijn meerdere aangiftes van oplichting gedaan. Die bestuderen wij nu”, aldus een woordvoerder. Hans van Gemmert roept andere slachtoffers op zich te melden bij hem of de politie. „Samen met advocaat Yehudi Moszkowicz willen we een zaak starten om het geld terug te krijgen.”