Nieuws
889466
Nieuws

Nieuw speeltje van Ken Block is klassieker

FOTO'S - Ken Block heeft voor de op stapel staande Gymkhana Seven-video zijn Fiesta ingeruild voor een klassieke Mustang. Uiteraard is die wel stevig onder handen genomen. Eigenlijk is alleen nog de carrosserie origineel... Nou ja, een beetje dan.

Hoonicorn RTR

Allereerst maar de naam van het paard: Hoonicorn RTR. De koets is afkomstig van een Mustang uit 1965. Voor de rest is alles anders. De Mustang beschikt zelfs over vierwielaandrijving, terwijl een Mustang standaard achterwielaangedreven is. Onder de motorkap schuilt een Ford V8-motor met liefst 845 pk! De achtpitter is gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak.

Twee jaar

Het ombouwen gebeurde de afgelopen twee jaar door ASD Motorsports uit Charlotte, gelegen in North Carolina. Volgens de makers is het design geïnspireerd op een Amerikaanse klassieker, een DTM-racer, een WRC-rallywagen en auto’s van Block uit het verleden.

Gymkhana Seven

De Mustang komt in actie in de video Gymkhana Seven die Ken Block over enige tijd zal vrijgeven. Wanneer is helaas nog niet bekend. De Mustang wordt officieel onthuld op de SEMA-tuningbeurs in Las Vegas die tot en met 7 november plaatsvindt.