Nieuws
889496
Nieuws

Topshop onder vuur om magere paspop

Twee vriendinnen die vorige week gingen shoppen bij Topshop in de Britse stad Hull, stuitte op een paspop met wel héél erg dunne benen. Een foto van de pop met stokkerige beentjes op Twitter leverde de Britse modeketen een storm van kritiek op.

De foto laat een van de vriendinnen (met maat 38/40) naast de graatmagere etalagepop zien. Het kiekje werd zevenduizend keer gedeeld, vergezeld van een stroom aan negatieve reacties, zo melden Britse media."We willen niemand aanvallen, maar we willen Topshop vragen om paspoppen met verschillende maten in de winkel neer te zetten", zo zeggen de vriendinnen.

Ook Beat, een organisatie die zich inzet voor mensen met een eetstoornis, heeft kritiek de super skinny paspop. "De modewereld zou verschillende vormen vrouwenlichamen moeten omarmen. Niet iedereen past in de kleinste maat", zegt woordvoerster Susan Ringwood.

Toch is niet iedereen negatief. " Mensen moeten zich niet zo druk maken over dat Topshop paspoppen-ding. De helft van de poppen heeft niet eens een hoofd dus het is sowieso een slechte representatie van een vrouwenlichaam", zo luidt een van de reacties.

De keten beweert dat de pop op de foto gewoon maat 40 heeft, en dat dit ontwerp er speciaal is om meer op te vallen in de winkel. Nu is dat wel goed gelukt. "De kunststof paspoppen moeten een bepaalde vorm hebben, zodat ze aan- en uit te kleden zijn. De poppen zijn niet bedoeld om een vrouwenlichaam waarheidsgetrouw neer te zetten."