Nieuws
889508
Nieuws

Runkeeper houdt ook indoortrainingen bij

Mooi weer lopers kunnen in de herfst en winter ook hun trainingsresultaten op de loopband bijhouden via de Runkeeper App. Versie 5.0 voegt een nieuwe modus toe om indooractiviteiten te volgen.

In de buitenlucht houdt Runkeeper hardloopresultaten bij via GPS. Binnenshuis werkt dit niet. De ontwikkelaars hebben voor indooractiviteiten een stopwatchmodus ingebouwd.

Na het kiezen van de activiteit kunnen gebruikers de Stopwatch Mode selecteren. Vervolgens houdt Runkeeper bij hoelang ze bezig zijn. Net als in de buitenlucht krijgen gebruikers audiobegeleiding en kunnen tijd en hartslag tijdens de activiteit bekeken worden. Na afloop dient de gebruiker zelf de afgelegde afstand in te voeren, waarna het tempo wordt berekend.  

Runkeeper geeft toe dat de stopwatchmodus een simpele oplossing is die niet te vergelijken is met de op GPS-gebaseerde oplossing. Het laat echter weten dat dit slechts het begin is van het aanbod aan indoormogelijkheden.

Op dit moment is de update beschikbaar voor iOS-gebruikers. Bezitters van een Android toestel moeten nog een weekje geduld hebben.