Nieuws/Buitenland
889509
Buitenland

Chirurg haalt levende vis uit patiënt

Een Braziliaanse man ging noodgedwongen onder het mes om een levende vis uit zijn darm te laten verwijderen.. Van de gruwelijke ingreep zijn beelden gemaakt, die op internet zijn gegooid.

Op de (let op, schokkende) beelden is te zien hoe een chirug de palingachtige vis, die wel 125 centimenter lang kan worden, uit het lichaam van de man haalt. Wonder boven wonder bleek de vis nog te leven. Het beest moest later worden afgemaakt, meldt de Braziliaanse nieuwssite esmeraldanoticias.com.

Klacht

De onbekende man, die is hersteld van de operatie, heeft een formele klacht ingediend tegen het Braziliaanse ziekenhuispersoneel dat filmde en foto's maakte tijdens de operatie. Heel soms worden operaties wel gefilmd voor educatieve doeleinden, maar dit moet altijd vooraf worden goedgekeurd door de patiënt in kwestiei.

Er is een onderzoek ingesteld naar de personen die verantwoordelijk zijn voor het opnemen van de operatie. De straf kan variëren van een schorsing tot ontslag op staande voet.

De Zuid-Amerikaanse longvis die in de darmen van de patiënt rondzwom, komt vooral voor in moerasgebieden en langzaam bewegend water.

Hoe de vis in het lijf van de man is beland, blijft een raadsel. De 39-jarige patiënt weigert mee te werken aan verder onderzoek.