Nieuws
889510
Nieuws

Eerste sinkhole-slachtoffer Corvette Museum gerepareerd

Chevrolet heeft het eerste sinkhole-slachtoffer van het Corvette Museum gerepareerd. Het gaat om een Corvette ZR1 uit 2009 met als bijnaam ‘Blue Devil’.

Noodlot

Op woensdag 12 februari 2014 sloeg het noodlot toe. Vrijwel de hele bodem van de Skydome-hal van het Corvette Museum stortte door een sinkhole naar beneden en nam acht Corvettes mee. Sinkholes ontstaan door het instorten van holtes in de bodem. Die holtes kunnen onder meer ontstaan door het oplossen van kalksteen in water. De ZR1 werd drie weken na de gebeurtenis omhoog getakeld. Opvallend genoeg kon de auto op eigen kracht starten en wegrijden. De sportwagen bleef nog tot september in het museum. Daarna werd hij gebracht naar de schadehersteller.

Nog twee

Na deze Blue Devil worden er nog twee Corvettes gerestaureerd: te weten de 1-miljoenste geproduceerde Corvette (een cabrio uit 1992) en een Corvette uit 1962. Dat zal echter pas volgend jaar gebeuren. De Corvette ZR-1 Spyder uit 1993, een 1984 PPG Pace Car, de 1993 40th Anniversary Corvette, de Mallett Hammer Z06 uit 2001 en een 2009 1.5 Millionth Corvette vielen ook naar beneden, maar worden niet hersteld. Die vijf auto’s verdwijnen echter niet uit het museum. Ter herinnering krijgen ze alle vijf een mooie plek toegewezen.

 

Autovisie TV reed begin dit jaar met de nieuwste Corvette, de C7 Stingray. Bekijk hier de videoreview van Werner Budding over de Corvette C7 Stingray.