Nieuws/Buitenland
889599
Buitenland

Nieuw World Trade Center New York open

Iets meer dan 13 jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York is het nieuwe World Trade Center maandag in gebruik genomen. De bouw van de 104 verdiepingen tellende, 3,8 miljard dollar kostende Freedom Tower duurde 8 jaar.

De eerste medewerkers van uitgeverij Condé Nast arriveerden maandag op hun nieuwe werkplek in de wolkenkrabber die met zijn 541 meter het hoogste gebouw is in de Verenigde Staten. Het gebouw is het middelpunt van het complex waar ooit de Twin Towers stonden, voordat terroristen zich met passagiersvliegtuigen in de gebouwen boorden. Het nieuwe complex bevat naast veel kantoorruimten ook een museum en een herinneringscentrum aan de gebeurtenissen van 11 september 2001.

Terroristen van al-Qaeda kaapten die dag vier vliegtuigen en voerden aanvallen uit op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington. Een vierde toestel crashte op weg naar Washington in de staat Pennsylvania nadat de passagiers de kapers hadden overmeesterd. Meer dan 3000 mensen vonden die dag de dood.