Nieuws
889633
Nieuws

Google steekt Agenda-app in nieuw jasje

Google heeft voor het eerst sinds tijden de Google Agenda-app voor Android weer eens stevig onder handen genomen. Gebruikers van Android 5.0 Lollipop kunnen meteen met de compleet gerestylede app aan de slag, terwijl andere Android-gebruikers in de komende weken aan de beurt komen. Als klap op de vuurpijl heeft Google ook een versie voor iOS aangekondigd.

De nieuwe Agenda ziet er niet alleen veel strakker uit, Google hoopt dat hij ook een stuk sneller een intuïtiever werkt. Zo worden mogelijke afspraken direct uit je Gmail-inbox gevist en aangevuld met informatie. Heb je bijvoorbeeld de bevestiging van een vliegticket in je mailbox zitten? Google zet de vlucht direct in je kalender met alle vluchtinfo erbij.

Een andere nieuwe functie die het toevoegen van nieuwe agenda-items moet versnellen, noemt Google Assists. Zodra je een nieuw item aan het invoeren bent, geeft Google constant suggesties. Mogelijke genodigden worden direct aangevuld, er worden locaties gesuggereerd en als de app terugkerende verbanden ontdekt, zal hij deze ook meteen voorstellen. Ga je iedere week met een goede vriend sporten? Google merkt het op en als je de volgende keer een item in je agenda wilt plannen, is het intikken van de letters S-P-O-R... voor Agenda vermoedelijk al genoeg om een compleet item aan te maken met de juiste tijden en de juiste genodigden.

De nieuwe Agenda-app is nu al gratis te downloaden voor Android 5.0-gebruikers. Voor andere Android-apparaten (minstens 4.1+) komt de app in de komende weken beschikbaar in de Google Play Store. Wanneer de iOS-versie klaar is, is niet bekend.