Nieuws
889637
Nieuws

Nieuwe interface voor Nest thermostaat

De Nest thermostaat heeft een update gekregen die het apparaat niet alleen slimmer maakt, maar ook een nieuw uiterlijk geeft. Tekst op het apparaat is vervangen door icoontjes.

Gebruikers die kort op de thermostaat drukken zien voortaan de buitentemperatuur en luchtvochtigheid in beeld verschijnen. Met een korte draai aan de ring verschijnen gegevens over energieverbruik van de vorige dag, het geplande schema en instellingen.

Minder in het oogspringend is de verbeterde Auto-Schema functie. Een nieuw algoritme moet er voor zorgen dat de thermostaat de temperatuur nog beter aan het leefpatroon van de bewoners aanpast. Volgens de makers weet de thermostaat nu eerder of aanpassingen in het schema eenmalig zijn of deel uitmaken van een nieuw patroon. Hierdoor zou nog een 6 procent extra op de verwarmingskosten bespaard kunnen worden.

De update voegt ook de nieuwe functie 'Systeemcheck' toe. De thermostaat checkt automatisch of de ketel nog goed werkt. Zo weet het bijvoorbeeld hoe lang het duurt voor een huis normaalgesproken is opgewarmd. Wanneer dit langer duurt, wordt een waarschuwing gegeven, zodat een monteur gebeld kan worden voordat het systeem echt de geest geeft.  

De update wordt vanaf vandaag uitgerold en automatisch geïnstalleerd.