Nieuws/Binnenland
889659
Binnenland

'Pooier' in pizzeria woedend

De man die in het tv-programma Undercover in Nederland ten onrechte werd beschuldigd de pooier te zijn van een 16-jarig meisje is woest.

De medewerker van een pizzeria in het Noord-Brabantse kerkdorpje St. Willebrord kwam in beeld in het SBS6-programma dat met verborgen camera duistere zaken ontmaskert.

"Mijn gezicht werd afgeschermd, maar dit is een kleine gemeenschap", vertelt hij 'vloekend en tierend' aan het AD. "Er loopt maar één jongen rond met een koptelefoon op en dat ben ik. Mensen herkenden mij gelijk."

Klanten spraken de man na de uitzending aan en zijn telefoon stond roodgloeiend. De bezorger claimt dat zijn huis in de gaten werd gehouden. "Voor hetzelfde geld was mijn broertje naar buiten gelopen en had hij gelazer gehad."

De jonge man heeft een advocaat in de arm genomen. Hij laat weten werkelijk geen idee te hebben hoe Alberto Stegeman bij hem uit is gekomen. "Ik ben nooit en te nimmer in aanraking geweest met de politie. Ik ken het meisje niet eens."

Een rectificatie is inmiddels geplaatst op de website van het programma. 'We betreuren dit ten zeerste', valt te lezen in de verklaring. Toch vreest de pizzabezorger dat dit hem nog lang zal gaan achtervolgen. "Ik weet niet wat het effect zal zijn op de lange termijn. De pizzeria was ook in beeld, dadelijk lopen we klanten mis."