Nieuws/Binnenland
889662
Binnenland

Raad schrikt van duurdere verbouwing 013

De gemeenteraad van Tilburg is onaangenaam verrast omdat de verbouwing van poppodium 013 veel duurder uitvalt. Desondanks ging een ruime meerderheid maandagavond akkoord met een extra bijdrage van 2,2 miljoen euro.

Vorig jaar werd al 7,7 miljoen euro gereserveerd voor de verbouwing. De verbouwing valt duurder uit en er is extra subsidie nodig omdat 013 geen geld heeft om zelf de ernstig verouderde geluid- en lichtinstallatie te vervangen.

Partijen vroegen zich af waarom niet meteen met tegenvallers rekening was gehouden. Volgens cultuurwethouder Marcelle Hendrickx (D66) was de duurdere verbouwing niet te voorzien en is er nu zo realistisch mogelijk gerekend.

Zowel de kleine als de grote zaal van 013 wordt uitgebreid. In de grote zaal is straks plek voor 3200 concertgangers. De uitbreiding is nodig omdat 013 achterop dreigt te raken bij andere poppodia. Ook de vervanging van het geluid en licht is nodig om te kunnen concurreren met moderne podia en vanwege de eisen van toonaangevende bands.

De verbouwing begint volgend jaar mei en moet in oktober klaar zijn.